Chili con Carne

Publicerad 2014-04-16 17:36:00 i Recept - Mat,

 Det här är en mustig och het gryta med köttfärs, mycket vitlök, paprika och bönor. Enkelt men sådär goe som en gryta ska vara. Jag serverar min chili con carne med ris och lite avocadoröra och äter den i minst 3 dagar.
 
Ingredienser:
*1 gul lök 
*400 g köttfärs
*ca. 3-4 vitlöksklyftor
*olivolja att steka i 
1 röd chili
*1 röd paprika
*2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver/cayennepeppar
*1 tsk svartpeppar
salt
*1 msk tomatpuré
*saft av en halv citron
*ca. 400 g krossade tomater
2 dl kalvfond 
*1 tetra pak svarta bönor
 
*ekologiska varor 
 
Gör såhär:
Börja med hacka gul och vitlök (spara en vitlöksklyfta), hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta. Stek i olivolja. Tillsätt köttfärsen och stek den på medelvärme. Hacka i paprikan och tillsätt den i färsen. Rör om så att det inte bränns vid. Tillsätt tomatpurén. Häll på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong. Tillsätt den sparade vitlöksklyftan, dela den i 3 delar. Medan det kokar pressa i citron i grytan. Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor. Koka en stund. Skölj bönorna i vatten och tillsätt i grytan. Låt koka i några minuter till. 
Mmm så otroligt gott och kan ätas många dagar i rad! 
Måste bara visa vad som har hänt sen vi planterade våra rödbetsfrön. På tre dagar har de växt fram, egentligen på bara två då de tittade fram redan igår. Så barnsligt kul! Imorgon ska Tarik, jag och farmor fixa i landet, mycket som ska förberedas! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela