Matmuffins
Imorgon ska jag och Tarik ut på äventyr. När man ska ut på äventyr, behöver man förbereda inför fikat/mellanmålet. I det här fallet är matmuffins det perfekta mellanmålet. Smidigt att ta med och mättar magen. Dessutom kan man slänga i lite vad som och barnen äter upp det.
Här är muffinsreceptet:
4 dl vetemjemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
0,5 dl olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
Valfri fyllning, tex: fetaos, soltorkade tomater, tomater, zucchini
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa samman äggen och blanda med olivolja och yoghurt. Häll äggblandningen i mjölet och blanda ordentligt. Fördela ytterst lite av smeten i 12 muffinsformar av papper. Fyll därefter muffinsen med något som du gillar. Jag hade i lite fetaost och soltorkade tomater. Fyll resten av smeten och ha ytterligare en grönsak på toppen. Grädda ca 20-30 minuter i mitten av ugnen.
Nästa gång blir det att riva i zucchini i själva smeten för en saftigare muffins.