Muffinssemla

Publicerad 2014-01-20 12:18:00 i Recept - Sötsaker,

Här kommer en snabb variant på semlor för den som inte orkar vänta. Fettisdagen infaller nämligen den 4 mars 2014. Jag tycker att traditionella hembakade semlor kan lätt bli torra därför har jag testat att göra en muffinssemla som jag tycker blir mycket saftigare. Går dessutom mycket snabbare att göra! De är lika goda direkt när man tar fram dem ur kylskåpet. 
 
 
12 lagom stora muffin

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 dl fint riven mandelmassa
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna en smula. Häll i filmjölken.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr.

Grädde
mandelmassa
florsocker

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

 

Lycka Till

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela