Grillad paprika i god vinägrett

Publicerad 2014-01-18 19:10:00 i Recept - Mat,

 
Här är ett recept som många uppskattar. Bra är att den kan stå länge i kylskåpet snåla därför inte med paprikan.
 
Lägg paprikan på ett bakplåtspapper och tjofs in i ugnen tills den börjar få färg. Blir den lite bränd gör det inget, den ska ändå skalas. När den är klar lägger du den i en förslutbar låda, helst i glas då plast kan läcka kemikalier vid uppvärmning, och låt stå en stund. Anledningen till varför jag låter paprikan vila en stund i matlåda är för att det blir lättare att skala den. 
 
Lägg den skalade paprikan i skål och tillsätt hackad vitlök, salt, aceto balsamico och olivolja. Snåla inte, det kan inte blir för mycket! Blanda och ställ i kylskåpet. Helst ska den stå till sig i någon dag men för den som inte kan vänta, går det likabra att äta direkt. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela