Tacopaj på sojafärs

Publicerad 2014-02-15 18:32:00 i Recept - Mat,

Det är ingen nyhet att den massproducerade industriköttet inte är bra för oss. Den hotar både global häsa och välfärd. Köttskandaler av olika slag fortsätter att rapporteras, senast ett klipp som cirulerar på fb om hur djur behandlas innan och under slakt. Det är vidrigt. Det är inte rimligt att behandla djur på det här sättet, det gör ont att se. Vi har alternativ till den massproducerade industriköttet och det är att välja ekologiskt, helst närproducerat. Alternativet är också att äta mindre kött och välja vegetariska köttersättningar. Här hemma köper vi ekologiskt kött när vi väl ska äta det och äter mycket fisk och vegetariska rätter. 
 
Hittade fryst Vego Färs som här till exempel, gjord på GMO-fri soja och finns att köpa för 60kr bla. på Willys. Smakar kött och kan användas som vanligt köttfärs.
 
 
Här är mitt recept på tacopaj gjord med sojafärs. Smakar otroligt gott. 
 
 
Tacopaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten

Fyllning
500 g sojafärs 
1 påse Organic Santa Maria Taco kryddmix
1 dl vatten
1 dl majskorn
cayennepeppar

Osttäcke
1 dl creme frache
1 dl grädde
1-2 pressade vitlöksklyftor
peppar & ost
mycket ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med pajdegen. Dela smöret i mindre bitar och mixa i en matberedare. Tillsätt vattnet och mjöl och fortsätt mixa tills det går ihop till en deg. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och pressa ihop till en boll. Kavla ut så att den får plats i din pajform. Klä formen med pajdegen, snygga till kanterna och pricka sedan botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 8 minuter. 

Stek under tiden sojafärsen i lite matolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet. Låt koka in något. Ta stekpannan från plattan och vänd ner majskornen. Fyll pajskalet med färsmixen.

Blanda ihop samtliga ingredienser till osttäcket och bred ut över köttfärsen. Toppa gärna med paprika eller tomater om du har.

Grädda tacopajen i 30-40 minuter, eller tills den har fått en fin färg. Servera genast med en sallad!

 
 

Kommentarer

Postat av: None None

Publicerad 2016-01-15 18:10:33

Tack för receptet! Blev faktiskt riktigt gott, trots att det inte var köttfärs. Kul att prova något nytt också;) Det enda jag gjorde var att köpa pajdegen färdig från kyldisken. Bara att rulla ut i pajformen och sedan fylla med denna fyllning.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela